Curs Pedra Seca (6a Edició)

Cargando mapa....

Fecha
Date(s) - 10/11/2018 - 11/11/2018
00:00

Locación
ORÍGENS Escola Taller de Bioconstrucció

Categoría(s)

http://www.escolaorigens.com/portfolio/pedra-seca-6a-edicio/

Utilitzant l’ancestral tècnica de construcció amb pedra seca, podem arribar a construir tota mena de murs de pedra en sec com poden ser els murs de partió, les cabanes, els folrats de mines, els pous, els forns de calç i molts d’altres elements i construccions de l’àmbit rural, donades les grans possibilitats que ens dóna aquest element com a única matèria primera emprada. La seva importància excedeix l’abast d’aquestes aplicacions dins els límits de l’arquitectura catalana i mediterrània.

La construcció amb pedra seca es basa en uns principis i unes tècniques senzilles, però que cal seguir al peu de la lletra per què els murs que fem siguin efectius i funcionin correctament com a drenatge de la pluja i retenció de terres en el cas dels murs de feixes i marges.

Cada tipus de pedra comporta un estil i una manera de construir, així doncs trobem força diferents murs fets amb pissarres i murs fets amb pedra calcària, o fins i tot amb gresos o roques granítiques o volcàniques. Cal afegir que cada marger (nom que es dóna a l’artesà de la pedra en sec) té el seu art i ho fa a la seva manera, o bé apresa o bé per tradició…

El taller “La tècnica constructiva de la Pedra Seca” pretén en primer lloc posar en pràctica alguna de les tècniques més habituals en la construcció amb pedra seca tot mitjançant la construcció o reconstrucció d’una petita obra. També analitzar sobre el terreny diverses construccions existents al nostre entorn (murs, cabanes, forns de calç), tant des de la seva vessant constructiva com cultural i de relació amb l’entorn. I per últim donant a conèixer les iniciatives que s’estan portant a terme en la recuperació i difusió del coneixement per part d’entitats diverses al nostre territori.

Objectius Generals del Curs

Conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca.
Aprendre a utilitzar les construccions de pedra seca com a element estructural i funcional.
Entendre la morfologia i la composició de les pedres per seleccionar i utilitzar-les de la forma més favorable en la construcció.
Analitzar els elements constructius amb pedra seca del nostre entorn.
Conèixer les diverses activitats que es promouen en el nostre territori, a través de les diverses entitats relacionades amb la pedra seca.

bool(true)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *